gemeentehuis Hollands Kroon

Over Hollands Kroon

Hollands Kroon is een grote plattelandsgemeente in de Noordkop. Ontstaan uit een fusie van 4 gemeenten in 2012. De organisatie is plat en bestaat uit meer dan 40 zelforganiserende teams en een driekoppige directie. Samen met het college en de gemeenteraad zijn wij er voor onze inwoners, bedrijven en instellingen. We staan met open houding midden in de samenleving. Onze organisatievisie lees je op organisatievisie2030.hollandskroon.nl.

Open voor groei

‘Open voor groei’ staat voor het ontwikkelen van onze organisatie én onze mooie gemeente. Samen met de gemeenschap zorgen wij voor een bloeiende en veerkrachtige gemeente die klaar staat voor de opgaven van de toekomst.

Centraal in onze organisatie staat de ontwikkeling van zowel het team als de individuele medewerker. Medewerkers krijgen het vertrouwen, de vrijheid en de ruimte om er voor onze inwoners, ondernemers en instellingen te kunnen zijn. Om doelen te bepalen en deze samen te bereiken. Onze kernwaarden: vertrouwen, lef, bevlogenheid, respect, contact en innovatie vormen hiervoor de basis. We tonen eigenaarschap en zijn er voor elkaar. We communiceren helder en open, zowel met de directe collega’s als met andere teams en de directie. We leren van elkaar door het delen van goede voorbeelden, maar ook van fouten. Voor zowel teamresultaten als persoonlijke inzet laten we onze waardering blijken.

Door ons te ontwikkelen, zijn wij in staat om als professionals vanuit de visie ‘Met open houding midden in de samenleving’ te werken. We denken in mogelijkheden, luisteren goed en benaderen situaties vanuit verschillende perspectieven. We kijken altijd vooruit, innoveren en blijven onszelf ontwikkelen. Daarnaast handelen we rechtvaardig en betrouwbaar en gaan we gezamenlijk iedere uitdaging aan binnen de grenzen van wat mogelijk en toegestaan is. Zo kunnen kansen uitgroeien naar successen.

Door blijvend te ontwikkelen, door samen te werken en van elkaar te leren, kunnen we met trots naar onze gemeente kijken. Dit alles hebben we vertaald in een video, waarin dit gedachtegoed centraal staat.

Kernwaarden

De zes kernwaarden zijn de uitgangspunten van onze organisatievisie en staan voor de manier waarop we met elkaar en met alle externe partijen omgaan. Onze zes kernwaarden zijn:

Vertrouwen

We geven vertrouwen door los te laten: dat is voor ons de basis van samenwerken. We hebben vertrouwen in de ander en zijn open en transparant. Daarom praten we met de ander in plaats van over de ander. We hebben vertrouwen in de intentie van een ander, gaan uit van het goede en spreken dat vertrouwen ook uit. Iedereen kan op elkaar vertrouwen en we staan voor resultaat.

Lef

We hebben lef en durven van de gebaande paden af te wijken als we dingen zien die we kunnen verbeteren. Fouten maken is niet erg. Zo leren we juist om het (nog) beter te doen. We stellen ons kwetsbaar op en ontvangen graag feedback. We doen het graag anders. Dat maakt ons misschien een beetje eigenwijs, maar we hebben altijd een goede onderbouwing.

Bevlogenheid

We zijn betrokken en gedreven ondernemers die in kansen en mogelijkheden denken. Voor onze omgeving en voor onszelf. Doordat er vaak dingen veranderen zijn we flexibel en kritisch. En als we iets aanpakken, doen we dat met beide handen en voelen we ons verantwoordelijk voor het resultaat.

Respect

We staan open voor anderen en vullen niet in, maar vragen door. We zijn altijd bereid om de ander te laten groeien. Bij Hollands Kroon zijn we onszelf en doen we ons best om de potentie van anderen te zien en te benutten. Anders zijn mag, we laten iedereen in zijn/haar waarde.

Contact

We werken graag samen met onze inwoners en hebben dan contact van mens tot mens. We zijn gelijkwaardig. Daarom kom je bij Hollands Kroon niet snel iemand tegen met een stropdas. Drink je gewoon een borrel met de directeur. En we spreken onze inwoners persoonlijk aan. Inspireren en dromen doen we graag, wat we vervolgens vertalen in concrete resultaten.

Innovatie

Wij geloven dat het anders kan of anders moet. We zijn experimenteel en spijt kennen we niet want we leren van onze fouten: volgende keer doen we het anders. We verschuiven telkens weer onze grenzen en we nemen ruimte en tijd voor het ontwikkelen van nieuwe concepten waarvan niet meteen duidelijk is of die ook daadwerkelijk aan zullen slaan. We staan open voor nieuwe ideeën en suggesties en we inspireren elkaar met ons enthousiasme. We anticiperen als eerste op nieuwe maatschappelijke ontwikkelingen.

Onze inspirerende werkplek

Op ons kantoor zijn we best wel trots! Het gebouw is volledig ingericht op onze manier van werken, namelijk om te ontmoeten. Je vindt er dus heel veel overlegruimtes en weinig traditionele werkplekken. Hieronder de leukste op een rij:

Hollands Kroon is goed bereikbaar

Hollands Kroon ligt in de kop van Noord-Holland. Het werkkantoor in Anna Paulowna is uitstekend bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als met de auto. Met de trein vanuit Amsterdam is het een uur reizen en overstappen is niet nodig! Werken in de trein is met je laptop en mobiele telefoon dus geen enkel probleem. Ook met de auto is het super goed bereikbaar, want je rijdt bij alle files vandaan. Wie wil dat nou niet?!

Uitgelichte vacatures

Inkoopadviseur

  • Deadline: 31 december 2024
  • 36 uur
  • HBO, WO
  • 4.211 – 5.997

Medior Inkoopadviseur

  • Deadline: 31 december 2024
  • 36 uur
  • HBO
  • 3.558 – 5.247