Hollands Kroon is een grote plattelandsgemeente in de Noordkop. Ontstaan uit een fusie van 4 gemeenten in 2012. De organisatie is plat en bestaat uit meer dan 40 zelforganiserende teams en een driekoppige directie. Samen met het college en de gemeenteraad zijn wij er voor onze inwoners, bedrijven en instellingen. We staan met open houding midden in de samenleving. Onze organisatievisie lees je op organisatievisie2030.hollandskroon.nl.
Kernwaarden
De zes kernwaarden zijn de uitgangspunten van onze organisatie en staan voor de manier waarop we met elkaar en met alle externe partijen omgaan. Vertrouwen is de basis. De andere vijf zijn: lef, bevlogenheid, respect, contact en innovatie.
Lef
We hebben lef en durven van de gebaande paden af te wijken als we dingen zien die we kunnen verbeteren. Fouten maken is niet erg. Zo leren we juist om het (nog) beter te doen. We stellen ons kwetsbaar op en ontvangen graag feedback. We doen het graag anders. Dat maakt ons misschien een beetje eigenwijs, maar we hebben altijd een goede onderbouwing.
Bevlogenheid
We zijn betrokken en gedreven ondernemers die in kansen en mogelijkheden denken. Voor onze omgeving en voor onszelf. Doordat er vaak dingen veranderen zijn we flexibel en kritisch. En als we iets aanpakken, doen we dat met beide handen en voelen we ons verantwoordelijk voor het resultaat.
Respect
We staan open voor anderen en vullen niet in, maar vragen door. We zijn altijd bereid om de ander te laten groeien. Bij Hollands Kroon zijn we onszelf en doen we ons best om de potentie van anderen te zien en te benutten. Anders zijn mag, we laten iedereen in zijn/haar waarde.
Contact
We werken graag samen met onze inwoners en hebben dan contact van mens tot mens. We zijn gelijkwaardig. Daarom kom je bij Hollands Kroon niet snel iemand tegen met een stropdas. Drink je gewoon een borrel met de directeur. En we spreken onze inwoners persoonlijk aan. Inspireren en dromen doen we graag, wat we vervolgens vertalen in concrete resultaten.
Innovatie
Wij geloven dat het anders kan of anders moet. We zijn experimenteel en spijt kennen we niet want we leren van onze fouten: volgende keer doen we het anders. We verschuiven telkens weer onze grenzen en we nemen ruimte en tijd voor het ontwikkelen van nieuwe concepten waarvan niet meteen duidelijk is of die ook daadwerkelijk aan zullen slaan. We staan open voor nieuwe ideeën en suggesties en we inspireren elkaar met ons enthousiasme. We anticiperen als eerste op nieuwe maatschappelijke ontwikkelingen.